تاسیس و به کار انداختن هر نوع کارخانه عملیاتی تجاری محسوب می شود جز مواردی که برای رفع نیازهای شخصی تاجر باشد.

در عرف و عادت نیز کارخانه چه در آن ماشین نصب شده باشد و چه عملیات آن بدون ماشین انجام گیرد، برای مصارف شخصی نبوده. بلکه منظور از آن تغییر تبدیل اجناس به جنس دیگر است و صاحب کارخانه در نتیجه این تغییر و تبدیل نفعی برای خود منظور می دارد.

 

کارخانه کجاست؟

کارخانه محلی است که بر اساس یک ایده و روشهای مهندسی شده با استفاده از دانش و نیروی کار و ماشین آلات مواد اولیه به یک محصول بر اساس سود آوری تبدیل می شود و این روند را تولید می نامند

 

تاسیس، احداث و راه اندازی کارخانه

عبارات تاسیس کارخانه، احداث کارخانه و راه اندازی کارخانه معمولاً به یک معنی به کار می روند لیکن ما تاسیس کارخانه را معمولاً نقطه شروع یک کارخانه قبل از هر اقدام عملی می دانیم و معمولاً در این مرحله تاسیس به اموری همچون ثبت شرکت تولیدی، اخذ جواز تاسیس و …  پرداخته می شود. مرحله بعد از تاسیس کارخانه معمولاً احداث کارخانه است که ناظر بر ساخت و سازهای درون واحد صنعتی است که معمولاً به شکل ساخت سوله و یا سالن انجام می شود و آخرین مرحله که معمولاً با بهره بردرای از کارخانه توام است، راه اندازی کارخانه است که به معنی استقرار ماشین آلات و خط تولید کارخانه و شروع به کار آنها به منظور تولید آزمایشی می باشد .

 

مراحل تأسیس کارخانه

لازم به ذکر است که برای تاسیس کارخانه ابتدا باید شرکت ثبت کرد (آموزش ثبت شرکت) و برای روانه کردن محصولات کارخانه به بازار باید از یک نام استفاده کرد که ممکن است نام شرکت و نام کالا در بازار با هم تفاوت داشته باشند زیرا یک شرکت می تواند چندین محصول با نام های متفاوت تولید کند. نام محصولاتی که در بازار پخش می شوند تحت عنوان برند شناخته می شود و می توان برای شرکت کارخانه ای برند حقوقی ثبت کرد.

ایجاد کارخانه بیش از هر چیز دیگر نیازمند یک فکر و اندیشه ناب است؛ فکری که سالها پیش از احداث کارخانه روز و شب با کارخانه دار بوده و آن را مدام تصور کرده و در حال پروراندن ایده خام تولید خود بوده است.

 

- برای تاسیس کارخانه، ابتدا محصول تولیدی تان را مشخص کنید.

- سپس جهت برآورد هزینه ها و سایر اطلاعات لازمه یک طرح توجیهی برای کارخانه تهیه نمایید.

- تامین مالی خود را مشخص کنید.

- با مراجعه به وزارت صنایع و معادن جهت اخذ جواز تاسیس کارخانه اقدام نمایید.

الف) مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس حقیقی ( شخصی ):

کپی کارت ملی ، کپی شناسنامه ، کپی کارت ملی ، تکمیل فرم پرسشنامه اخذ جواز تاسیس ( طرح توجیهی )

ب) مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز تاسیس حقوقی ( شرکتی ):

کپی آگهی تاسیس شرکت، روزنامه رسمی تاسیس شرکت، کپی آگهی آخرین تغییرات شرکت، کپی کارت ملی و شناسنامه و پایان خدمت مدیر عامل شرکت، کپی شرکت نامه یا اظهارنامه شرکت، مهر شرکت، سربرگ شرکت، تکمیل فرم پرسشنامه اخذ جواز تاسیس ( طرح توجیهی )

زمین مورد نظر را خریداری و کار ساخت و ساز را آغاز کنید.

دستگاه های مورد نیاز را خریداری نمایید.

جهت اخذ جواز فعالیت و سایر جوازهای مورد نیاز اقدام نمایید.

سیستم های مورد نیاز ( اداری، فروش ، انبار داری و …) را راه اندازی کنید.

انتخاب هدف و طرح اصلی

برای داشتن یک تولید خوب و کم یاب و پرسود نیاز به بررسی وضعیت بازار و وضعیت معیشت توان خرید مردم می باشد . شما باید کالایی را انتخاب کنید که در منطقه واستان و کشور اشباع نشده باشد و در صورت امکان کم یاب و پر مصرف باشد . لازم نیست ما کالایی را تولید کنیم که در بازار اشباع بوده و ما نیز به صف تولید کنندگانش اضافه شویم . خوب فکر میکنیم و بازار را می سنجیم و انتخابی درست انجام می دهیم تا بعدا دچار مشکلات نشویم . و این تفکر را که ما برای ایجاد اشتغال دست به تولید می زنیم را باید از سرمان بیرون کنیم. توجه داشته باشید اگر شما یک تولید و یک کارخانه خوب و موفق داشته باشید حتما ایجاد اشتغال خواهید کرد ومطمئن باشید حداکثر جذب نیرو را خواهید داشت .پس اول به فکر سود و موفقیت در تولید باشید. یک هدف و یک تولید را با کسب اطلاعات و استفاده از تجربیات خود و دیگر صنعتگران انتخاب می کنیم.

 

طرح توجیهی کارخانه

طرح تولید در واقع محصول و یا کالایی است که قرار است به زودی تولید و روانه بازار شود . تولید کننده لازم است که قبل از شروع تولید الزاماً یک طرح توجیهی از کار خود داشته باشد.

گزارش طرح توجیهی معادل واژه انگلیسی Feasibility Study Report می‌باشد و عبارتست از گزارشی که توجیه‌پذیری یک طرح را از جنبه‌های مختلف بازار، فنی و مالی مورد بررسی و مطالعه قرار می‌دهد. بطور کلی یک گزارش طرح توجیهی از سه بخش به شرح موارد ذیل تشکیل یافته است. چگونه طرح توجیهی خود را تهیه کنم؟

 

گرفتن مجوزهای لازم

برخلاف برخی امور تجاری که پرداختن به آن ها نیاز به مجوز خاصی ندارد، اشخاصی که بخواهند کارخانه ای را راه اندازی کنند به کسب سه مجوز نیاز دارند:

1. دریافت موافقت اصولی از وزارت صنایع

2. اخذ پروانه احداث

3. دریافت پروانه بهره برداری

فرآیند کسب مجوز برای راه‌اندازی خطوط تولید صنایع غذایی، کمی پیچیده و زمان‌بر است.

 

روش کار برای جواز تاسیس بصورت زیر است:

مجوز تاسیس و بهره برداری  از یک واحد صنعتی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت هر استان صادر می گردد.

با استفاده از سایت مربوطه، نسبت به ثبت نام اخذ مجوز اقدام نمایید که نام کاربری و رمز عبور به شما ارائه می شود. پس از گرفتن نام کاربر و رمز عبور به سامانه مربوطه الکترونیکی سازمان صنعت وارد شوید. سپس گزینه اخذ مجوزهای صنعتی را انتخاب نمایید. فرم الکترونیکی مربوط به درخواست و ارسال طرح توجیهی را کامل نمایید. کارشناسان مربوطه مدارک را بررسی می کنند، زمانی که مورد تایید قرار گیرد به رئیس اداره برنامه ریزی فرستاده می شود. سپس به معاون برنامه ریزی و توسعه فرستاده می شود. در بخش امور مالی سازمان بصورت الکترونیکی  وجه حق العمل کارشناسان را باید بپرازید. در پایان مجوز مربوطه با تایید کارشناسان به ثبت می رسد و ریاست مربوطه آن را امضاء می کند. متقاضیان باید به مدت یک روز کلاس های آموزشی در سازمان صنعت و معدن شرکت نمایند.

 

تامین سرمایه و دریافت وام و تسهیلاتِ

برای تامین سرمایه میتوانید از چند روش استفاده کنید.

یکی از آنها گرفتن شریک سرمایه ای هست یا تحت لایسنس شدن از طرف یک شرکت و یا برند و یا نمایندگی آن شرکت یا برند و یا جذب سرمایه خانوادگی کنید و یا از طریق شرکت های تعاونی و یا فروش سهام و واگذاری قسمتی از طرح یا اینکه استفاده از وام ها و تسهیلات حمایتی دولت، به هر روشی که شما تصمیم بگیرید میتوانید تامین سرمایه کنید.

معمولاً در شروع احداث کارخانه  وام های تولیدی و یا وام صنعتی به اشکال مختلف به متقاضی تاسیس کارخانه و یا تکمیل و راه اندازی کارخانه پرداخت می شود.

وام تاسیس معمولا در شروع کار و به عنوان تامین بخشی از سرمایه ثابت تاسیس کارخانه پرداخت می شود. ( این وام می تواند برای تکمیل ساخت سوله ، خرید ماشین آلات و خط تولید کارخانه مصرف شود. )

وام توسعه به منظور خرید ماشین آلات جدید و توسعه کارخانه پرداخت می شود.

وام در گردش به منظور تامین بخشی از سرمایه در گردش کارخانه پرداخت می شود.

عملیات عمرانی احداث کارخانه

جانمایی طرح احداث کارخانه در مجوز تعیین شده و شما میتوانید از ادارات تابعه زمین مورد نیاز را خریداری کنید و یا تصمیم بگیرید یک واحد نیمه کاره و یا تمام شده را خریداری کنید.

 

برای احداث کارخانه یا کارگاهی که محصولی را تولید می‌کند، نیاز است تا ابتدا عملیات عمرانی لازم صورت گیرد تا بستر لازم برای پیاده‌سازی خط تولید فراهم شود. عملیات عمرانی بسته به الزاماتی که هر خط تولیدی دارد، می‌تواند متفاوت باشد.

 

تامین نیروهای متخصص و کارگر

بعد از ساخت در حین ساخت و یا خرید یک واحد آماده شما نیاز به استخدام نیروهای فنی و مهندسین و کارگران خواهید داشت.

* توصیه میکنیم هر نیرویی را در زمان لزوم استخدام کنید و یک دوره آموزی در همان زمینه شغلی گذرانده شود.

– هزینه هایی که برای آموزش این نیروها صرف خواهد شد بسیار کمتر از خساراتی هست که متحمل خواهید شد.

– یا اگر میتوانید نیروهای با تجربه و متخصص استخدام نمایید.

* توصیه دیگر اینکه با هر نیرویی قرارداد لازم را منعقد و طبق اصول موجود با آنها رفتار کنید و از ایجاد روابط غیر کاری با هر نیرویی بپرهیزید این برندگی و اراده شما را حفظ خواهد کرد.

 نصب و راه‌اندازی تجهیزات خط تولید

بیشتر سعی کنید که دانش بومی استفاده کنید و ماشین آلات دارای گارانتی و خدمات بعد از فروش داخلی باشند و در صورت نبود ماشین آلات داخلی به فکر واردات بی افتید.

در این مرحله، ماشین‌آلات خط تولید با توجه به نقشه‌های جانمایی و با در نظر گرفتن الزامات مربوط به تاسیسات در جایگاه خود نصب و راه‌اندازی می‌شوند. هر کدام از ماشین‌آلات نیاز به تاسیسات ویژه‌ای دارند که باید با توجه به جزییاتی که در نقشه تاسیسات لحاظ شده است، در این مرحله پیاده‌سازی شود. هر کدام از دستگاه‌ها پس از اجرای تاسیسات مورد نیاز، راه‌اندازی شده و می‌توانند نقش خود را در خط تولید ایفا نمایند.

 

در مرحله نصب و راه‌اندازی، علاوه بر تاسیسات و ماشین‌آلات باید موتورخانه نیز راه‌اندازی شود موتورخانه، یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک کارخانه است چرا که انرژی مورد نیاز برای تولید در همین بخش تامین می‌شود. بخش موتورخانه شامل یک سری تاسیسات عمومی است که در همه کارخانه‌جات موجود می‌باشد و همچنین شامل یک سری تاسیسات خاص است که تنها در بعضی از خطوط تولید وجود دارند. به‌عنوان مثال، تاسیساتی مثل بویلر و ژنراتور تاسیسات عمومی هستند که در تمام خطوط تولید یافت می‌شوند، در حالیکه کولینگ‌تاور (برج خنک ‌کننده) تنها در برخی از خطوط تولید به عنوان خنک کننده دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

 

نگهداری از خط تولید محصول

هر خط تولیدی برای آنکه بتواند در درازمدت به حیات خود ادامه دهد باید به درستی نگهداری و مراقب شود. یک خط تولید را حتی در حالتی که بسیار اتوماتیک باشد، نمی‌توان به حال خود رها کرد چرا که ماشین‌آلات همواره نیاز به مراقبت و نگهداری دارند تا بتوانند بدون کوچک‌ترین اخلالی در عملکردشان، در خدمت تولید باشند.

فرآیند نگهداری شامل همه اقداماتی است که نگهداشت ماشین‌آلات و در صورت لزوم تعمیر و بازگرداندن آن‌ها به چرخه تولید را تضمین می‌‌کند. بازرسی‌های روزانه، رفع اشکالات فنی و پایش مداوم عملکرد ماشین‌آلات، همه و همه از جمله اقداماتی هستند که در چارچوب یه برنامه تدوین شده، می‌توانند بقای یک خط تولید را برای مدتی طولانی بیمه نمایند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خط تولید  ، خدمات فنی و مهندسی ،کارخانه تولید ،محصولات پلیمری ،صنعت پلیمر ، محصولات لاستیک و پلاستیک ، ماشین آلات تولید ،راه اندازی کارخانه ، نصب و راه اندازی خط تولید ، مشاوره صنعتی ، مشاوره تولیدی ،سرمایه گذاری صنعتی و تولیدی ، طرح توجیهی ، پروژه صنعتی ، سازنده خط تولید ،سازنده ماشین آلات ،اکسترود تولید ،سازنده اکسترودر تولید ،اکستروژن ،سازنده_ ،پلیمر ،تکنولوژی تولید ،فرآیند تولید ،تجهیزات صنعتی،

خط توليد پروفيل در و پنجره upvc، خط توليد داکت برق، خط توليد پنل ديوارپوش ، پانل ديواري و سقف کاذب pvc، خط توليد لوله پليکا PVC، خط توليد لوله تک لايه PEX ،خط توليد لوله پنج لايه کامپوزيت آلومينيوم و پکس  PEX AL PEX، خط توليد لوله يک لايه وچند لايه پلي اتيلن و پلي پروپيلن و پکس PP,PE,PEX، دستگاه لمينيت پانل، دستگاه هات استمپ پانل PVc خط UV ، هاي لايت يا براق پانل

,p production line FIVE LAYER PIPE ,PEX FIVE LAYER PIPE ,PIPING_PEX ,TUBE PEX ,PEX piping, ,PEX_AL_PEX ,PEX PIPE ,PEX_TUBE,production line ,PRODUCTION LINE POLYMER ,Trading Company, ,Production plan ,Industrial design ,Production Project ,Industrial project ,Technical Services ,Engineering services ,production technology ,Production Process ,Industrial equipment ,Machinery, ,Machine ,Setup Factory ,Installation production line Industry,Extrude,extrusion ,Industrial, ,Manufacturer production line, Manufacturer machines and machinery, #pex_pipe_production_line,

,Pex pipe machinery, Pex pipe machine, FIVE LAYER PIPE , ، PIPE PEX-AL-PEX ، pex five layer pipe production line, pex piping production machine  pex pipe، pex tube machinery، PEX tubing، PIPE MANUFACTURE pex-al-pex-pipe-five-layer-production-line-machinery-machine- piping-tubing-tube-ManufacturerEX-AL-PEX PIPE production machine|pex five layer pipe production line| piping machinery| tube tube|PEX tubing| tubing MANUFACTURE FIVE LAYER PIPE , , PERT ، PIPE PEX-AL-PEX ،pex pipe , pex five layer pipe production line, pex pipe production line  pex، pex piping ، pex pipe mashinery، PEX PIPE MACHINE،PEX AL PEX PIPE

خط توليد لوله پنج لايه و تک لایه آلومینیوم و پکس pex ، ماشین آلات توليد لوله پنج لایه و تک لایه پکس PEX ، دستگاه تولید لوله هاي پنج لايه ، کارخانه تولید لوله پنج لایه PEX ، خط تولید لوله تک لایه PEX , PERT خط-تولید-دستگاه-لوله-پنج-لایه-پکس-آلومینیومخط توليد لوله پنج لايه و تک لایه کامپوزیت آلومینیوم و پکس pex ، ماشین آلات توليد لوله پنج لایه و تک لایه پکس PEX ، دستگاه تولید لوله هاي پنج لايه ، کارخانه تولید لوله پلي اتيلن PEX ،